In de afgelopen maanden is vanuit het EventPlatform uitgebreid constructief overlegd met diverse ministeries over aanvullende financiële Coronasteun en verruiming van de protocollen. Er is goede hoop op een derde financiële regeling. Het vergt echter veel energie en tijd om de overheid te overtuigen van nodige maatregelen. Om extra aandacht te krijgen voor de ‘stem van de zakelijke eventbranche’ organiseert het EventPlatform op 25 augustus een creatieve actie op het Malieveld in Den Haag.

Noodsituatie

Deze actie heeft als doel om de noodsituatie in de eventbranche te benadrukken. 51.000 banen dreigen te verdwijnen en duizenden eventbedrijven gaan failliet als er geen aanvullende steun is totdat er een vaccin is. Dinsdagmiddag 25 augustus zullen eventmedewerkers op het Malieveld (door middel van een menselijke kettingreactie) symbolisch laten zien dat duizenden banen op de tocht staan. We maken duidelijk wat het betekent als de eventwereld omvalt. De kettingreactie wordt op film en foto gezet zodat we via persberichten en een ‘social-mediabom’ de actie in de media en bij de Haagse politiek kunnen verspreiden. De actie is ook de opmaat voor de Night of Live waarbij dinsdagavond alle belangrijke eventgebouwen in Nederland rood zullen kleuren. Als finale van de actie wordt een petitie aangeboden aan leden van de Tweede Kamer.

Code rood voor de eventbranche

Zakelijke evenementen zijn de motor van de Nederlandse economie. Iedere dag werken duizenden professionals aan betekenisvolle evenementen, zoals congressen, beurzen, relatie-ontvangsten, personeelsbijeenkomsten en festivals. Evenementen die de fysieke én digitale marktplaats zijn voor het bedrijfsleven, waar deals gesloten worden en nieuwe netwerken ontstaan. Professionals, met een passie voor events, staan door het coronavirus nu aan de zijlijn en velen dreigen hun baan te verliezen. De eventbranche die normaal circa 7,5 miljard euro genereert zal in 2020 meer dan de helft aan omzet verliezen.

Niet mogelijk om rendabel evenementen te organiseren

De eventbranche ging als eerste op slot en gaat waarschijnlijk weer als laatste aan de slag. In de afgelopen maanden is geen omzet gemaakt. Op basis van de 1,5-meterprotocollen is het niet mogelijk rendabel evenementen te organiseren. Natuurlijk heeft de branche begrip voor de overheidsmaatregelen om het Coronavirus in te dammen. De schade is echter zo groot dat alleen met extra overheidssteun de zakelijke eventbranche kan blijven voortbestaan. De verruiming die aangekondigd is, is voor de meeste bedrijven een druppel op een gloeiende plaat. Een dramatische ontwikkeling omdat jarenlange opbouw van een creatieve en innovatieve industrie in korte tijd voor een groot gedeelte weggevaagd wordt.

ONTVANG HET LAATSTE NIEUWS

Meld je aan en mis geen enkele locatie meer!

Please wait...

Bedankt voor je aanmelding.